1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Rakstos

Pabalstu cilvēkiem ar I grupas redzes invaliditāti plānots maksāt no valsts budžeta

Plānots, ka ar 2015.gada 1.janvāri pabalstu par asistenta izmantošanu cilvēkiem ar I grupas redzes invaliditāti maksās no valsts nevis no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, informē Labklājības ministrija (LM).
 Iepriekšminēto paredz Ministru kabineta Noteikumi par pabalstu par asistenta izmantošanu personām ar I grupas redzes invaliditāti, kas ceturtdien, 4.septembrī, izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē. Tie vēl jāsaskaņo ar ministrijām un jāapstiprina valdībā.
Paredzēts, ka turpmāk minēto pabalstu izmaksās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA). Pabalstu izmaksās reizi mēnesī par iepriekšējo mēnesi, saglabājot esošo pabalsta izmaksas kārtību. Pabalsta apmērs būs līdzšinējā apmērā, proti, 17,07 eiro nedēļā. 2015.gadā pabalstu izmaksai nepieciešami 1,78 milj. eiro.
Tiem cilvēkiem, kuriem Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) pabalsts būs piešķirts līdz 2014.gada 31.decembrim, pabalstu turpinās izmaksāt VSAA, tādējādi nodrošinot esošajiem pabalstu saņēmējiem izmaksu nepārtrauktību.
Ar noteikumu projektu iespējams iepazīties LM interneta vietnē sadaļā Aktuāli – LM Dokumentu projekti http://www.lm.gov.lv/text/1789.
Kopš 2011.gada 1.janvāra pabalstu piešķir un izmaksā NVA. Pabalstu var saņemt cilvēki ar I grupas redzes invaliditāti, kuri nesaņem asistenta pakalpojumu pašvaldībā vai valsts pabalstu invalīdam, kuram nepieciešama kopšana. Pabalstu nav tiesības saņemt cilvēkiem, kuri atrodas ilgstošas sociālās aprūpes vai sociālās rehabilitācijas institūcijā, stacionārā ārstniecības iestādē vai ieslodzījuma vietā.

vadi

Veiksmes prognoze


.