1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Rakstos

Uz slimnīcu un aptieku ar pasi vai ID karti

Sākot no šī gada 1. septembri Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) kā personu apliecinošu dokumentu pieņems tikai pasi vai identifikācijas (ID) karti, kas Latvijā atbilstoši likumam uzskatāmi par personu apliecinošiem dokumentiem. Līdz ar to kā personu apliecinošs dokuments netiks pieņemta autovadītāja apliecība.
Pacientu tiesību likuma 15.panta ceturtajā daļā noteikts, ka persona, reģistrējoties ārstniecības iestādē vai saņemot ārstniecību, pēc ārstniecības personas pieprasījuma uzrāda personu apliecinošu dokumentu. Minētie nosacījumi attieksies tikai uz plānveida ārstniecības un aprūpes pakalpojumu sniegšanu, piemēram, operācijām, izmeklējumiem, ārsta konsultācijām.  Ja pacientam tiks sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, personu apliecinošu dokumentu uzrādīšana tiek atlikta līdz brīdim, kad tas ir iespējams.
Tāpat bērna likumiskajam pārstāvim jāpierāda tā juridiskais statuss attiecībā pret nepilngadīgu bērnu. Vecākiem šim mērķim der atbilstošs ieraksts tēva vai mātes pasē, vai bērna dzimšanas apliecība ar norādītiem vecāku vārdiem. Citām personām, tajā skaitā vecvecākiem, brāļiem, māsām un citiem tuviniekiem, ir nepieciešams sagatavot notariāli apstiprinātu pilnvaru pārstāvēt bērna likumiskās tiesības un intereses.
Jāatgādina, ka, gada beigās sākot darboties vienotajai veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmai jeb e-veselībai, lai aptiekā varētu saņemt zāles pret elektronisko recepti, pacientam arī vajadzēs uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, tātad pasi vai ID karti, nevis autovadītāja apliecību.

vadi

Veiksmes prognoze


.