1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

“Laiks skrien vēja spārniem”

 

 

Piektdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā pulcējās dejotāji no Balvu, Baltinavas un Rugāju novadiem, lai starpnovadu skolēnu tautu deju kolektīvu skatē-koncertā apliecinātu apgūto mācību gada laikā. Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes Interešu izglītības darba speciāliste Ilona Naļivaiko atgādināja, ka 2010.gada Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku simbols bija iegriežams vilciņš: “Mēs esam tā vilciņu iegriezuši, ka tas negrib rimties. Laiks skrien vēja spārniem, un jau nākamgad dosimies uz XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.”

Izcīna I pakāpi. Rugāju novada vidusskolas 1. - 4.klašu deju kolektīvs pirms skates-koncerta steidza nofotografēties. Viņi, tāpat kā kolektīva vadītāja Astrīda Circene, tobrīd vēl nenojauta, ka izcīnīs augstāko vērtējumu – I pakāpi.

“Cielaviņa” saņem augstāko novērtējumu. Deju skolotājas Zitas Kravales vadīto Stacijas pamatskolas deju kolektīvu “Cielaviņa” žūrija novērtēja ar I pakāpi visās, tostarp 1. - 4. klašu (foto), vecuma grupās. 

Uzstājas pirmie. Skati-koncertu atklāja Balvu pamatskolas 1.klašu deju kolektīvs, kuru vada pedagoģe Ingrīda Pilāte.Žūrija. Starpnovadu skolēnu tautu deju kolektīvu sniegumu vērtēja deju skolotājas Diāna Astreiko un Anita Smuška no Viļakas novada.

“Balvu vilciņš”. Balvu Kultūras un atpūtas centra 1. - 2.klašu kolektīvs “Balvu vilciņš” pedagoģes Zanes Meieres vadībā saņēma I pakāpes vērtējumu.

Uzstājas bērzpilieši. Bērzpils vidusskolas 1. - 4.klašu deju kolektīvs skatītājus iepriecināja ar deju “Latviešu pāru deju svīta” (pedagoģe Daiga Griestiņa).

Žūrija. Starpnovadu skolēnu tautu deju kolektīvu sniegumu vērtēja deju skolotājas Diāna Astreiko un Anita Smuška no Viļakas novada.

 

Puisis neapjūk. Sešgadīgais Jānis Logins no Baltinavas deju kolektīva (vadītāja Irēna Kaša) neapjuka, kad viņam nācās dejot bez deju partneres.

Neapjūk nevienā situācijā. Kitija Sīle, pazaudējot dejā pastalu, neapjuka un godam pabeidza danci. Tilžēnieši dejoja skolotājas Valentīnas Kirsanovas vadībā.

Ekstravagants dejas noslēgums. Balvu Valsts ģimnāzijas un Balvu Kultūras un atpūtas centra deju kolektīvs deju “Zagliņš” noslēdza savdabīgi – divi puiši dejotāju Anniju Raibekazi aiznesa no skatuves. Jāpiebilst, ka Agra Veismaņa vadītais ģimāzistu, kā arī deju kolektīvs “Rika” saņēma I pakāpes novērtējumu.

Uzstājas briežciemieši. Deju “Slotu dancis” demonstrēja vairāki deju kolektīvi, tostarp Briežuciema pamatskolas “Čiekurs” dejotāji (vadītāja Skaidrīte Pakalnīte).

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.