1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Apzog vairāku tūkstošu apmērā

Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre AIGA ŠĒNBERGA informē, ka 20.martā Balvu rajona prokuratūras prokurore Balvu rajona tiesai nodeva krimināllietu, kurā kāda 25 gadus veca sieviete apsūdzēta par zādzību no savas mātes brāļa mājas.
 
Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā pierunāja trīs paziņas aizbraukt it kā uz savas vecmammas māju un paņemt viņai piederošās mantas, solot paziņām par to samaksāt. Apsūdzētā kopā ar vēl trīs personām, kuras bija maldinātas par savu darbību, iznomāja  automašīnu un aizbrauca līdz savas mātes brāļa mājai, kura agrāk piederēja apsūdzētās vecmāmiņai. Sieviete, pielāgojot atslēgu, atslēdza piekaramo vārtu slēdzeni un palūdza vienu no paziņām uzlauzt dzīvojamās mājas durvis paskaidrojot, ka durvju atslēga neatrodas tai paredzētajā vietā. Iekļūstot mājā un vēlāk arī šķūnī, cietušajam nodarīts materiālais zaudējums vairāk nekā 4355 eiro apmērā. Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas (par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā).
A.Šēnberga norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā nav konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

vadi

Veiksmes prognoze


.