1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Godina labākos sportistus

 

Aizvadītajā piektdienā notika Balvu Sporta skolas pasākums “Labākais Jaunatnes sportists 2013.gadā”, kurā godināja labākos aizvadītā gada sportistus un viņu trenerus astoņos sporta veidos.

Pasākums notika jau 10.reizi. Balvu novada domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis pauda pārliecību, ka šie sporta laureāti sasniegs savus mērķus un, līdzīgi kā mūsu bijušais sporta skolas audzēknis Arvis Vilkaste, sāks ceļu uz savām olimpiskajām spēlēm. Izglītības kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Nora  Apīne  vēlēja, lai skolēnu personīgie rekordi pārtop Latvijas rekordos, tad Eiropas un varbūt arī pasaules līmeņa rekordos. Pasākuma dalībniekus ar priekšnesumiem priecēja vadītājas Ilutas Tihomirovas bērnu ansambļa “Notiņas” dalībniece Evelīna Pipcāne, Rekavas iniciatīvu centra “Zvaniņi” ģitāristu ansamblis, kuru vada Vilis Cibulis,  sporta skolas sporta dejotāji un Balvu Mūzikas skolas  skolotājs Arnis Graps.  Uz lielā ekrāna varēja vērot dalībnieku treniņu un sacensību mirkļus gada garumā. Vakars noslēdzās ar 87 laureātu sveikšanu - tik daudz sportistu godināts 10 gados.Laureāts peldēšanā – Ralfs Kristers Kokorevičs. Viņa trenere ir Alīna Zelča, bet daudz darba dēla izaugsmē peldētprasmju apgūšanā ieguldījis arī tētis Romualds. Līdzās laureātam uzslavēja arī citus labākos peldētājus - Marku Markusu, Elīzu Priedi, Mārtiņu Plešu, Andreju Vjazanicinu, Ketiju Rakstiņu, Raiti Markusu.

 

Laureāts peldēšanā – Ralfs Kristers Kokorevičs. Viņa trenere ir Alīna Zelča, bet daudz darba dēla izaugsmē peldētprasmju apgūšanā ieguldījis arī tētis Romualds. Līdzās laureātam uzslavēja arī citus labākos peldētājus - Marku Markusu, Elīzu Priedi, Mārtiņu Plešu, Andreju Vjazanicinu, Ketiju Rakstiņu, Raiti Markusu.

Laureāts futbolā - Vadims Sņegovs. Viņa treneris ir Jānis Zakarīts. Vadims palīdzējis kaldināt uzvaras “C” grupā. 2011.gadā laureāta titulu ieguva viņa brālis Aleksandrs, kurš tagad ir pamatsastāva spēlētājs Balvu Sporta centra komandā, tāpēc var teikt - futbols ir šīs ģimenes labākā tradīcija.

Laureāts basketbolā - Lotārs Aleksejevs. Jaunieti trenē Arnis Voika. Lotārs mācās Balvu Valsts ģimnāzijas 9.klasē, ir priekšzīmīgs mācībās. Viņam ir arī nopietnas aizraušanās, neskaitot basketbolu, ziemā tas ir hokejs, vasarā - motokross.

Labākie sportisti 2013.gadā kopā ar treneriem, skolotājiem un atbalstītājiem. Vakara vadītāji Agrita Grāmatiņa un Arnis Voika teica, ka cilvēkam pilnvērtīgai dzīvei nepieciešamas divas lietas - izglītība un fiziskā aktivitāte. Sekoja sportiska un veselīga gada vēlējumi, fotografēšanās un pateicības vārdi vecākiem un skolotājiem.

Laureāts volejbolā – Arvis Zelčs. Arvis mācās Tilžas vidusskolas 12.klasē un līdz 2013.gadam trenējās pie trenera Jāņa Tāļa Jēkabsona. Aizvadītajā gadā trenera Igora Šnepera vadībā Latvijas jaunatnes olimpiādē izcīnīta 3.vieta, kas bija noteicošais kritērijs laureāta noteikšanā. Puisis startē volejbola kluba “Balvi” komandā un šogad saņēma Jāņa Strapcāna ceļojošo kausu.

Laureāts grieķu-romiešu cīņā - Dmitrijs Goļikovs. Trenera Konstantīna Titorenko audzēknis mācās Balvu pamatskolas 9.klasē. Viņš atbildīgi attiecas pret treniņu darbu - ar lielu pašatdevi un nepiekāpību trenējas piecas reizes nedēļā.  

Laureāte vieglatlētikā - Aiva Niedra. Pēdējos gados treniņos Aiva lielu uzmanību velta šķēpa mešanai. Trenera Imanta Kairiša ieguldītais darbs vainagojies panākumiem - Aivu ir pamanījuši Latvijas šķēpa metēju kluba treneri un augustā viņa piedalījās jauno talantu nometnē Kandavā. Neskatoties uz kājas traumu, 2013.gada nogalē viņa uzvarējusi divās starptautiska mēroga sacensībās Gruzijā un Baltkrievijā.

Laureāti sporta dejās – Amanda Romka un Deivids Bebins. Treneres Anitas Grāmatiņas audzēkņi kopā dejo jau piekto gadu, ir izpildīta E6 klase un uzsākti vākt punkti D klasei. Aizvadītajā gadā pāris startējis 11 sacensībās, iegūstot godalgotas vietas.

P.s. Laureāts svarcelšanā – Edijs Oplucāns. Apbalvojumu saņēma tēvs Ainārs, jo Edijs pasākuma dienā strādāja. Treneris Varis Sārtaputnis (skat. attēlā 1.lpp.) ir gandarīts par sava audzēkņa augstajiem sasniegumiem - LR čempionātā pieaugušajiem izcīnīta 2.vieta, turnīrā Tartu - 2.vieta un absolūtajā vērtējumā iegūts kauss par 3.vietu. Sacensībās Panevežā izcīnīta 3.vieta, Meļņikova kausā - 1.vieta, un uzrādītais rezultāts ir tuvu Sporta meistara normai.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.